Chatbot (Sohbet Robotu) Nedir? - VizyonMedya skip to Main Content

Chatbot (Sohbet Robotu) Nedir?

Chatbot (Sohbet Robotu) Nedir?

Chatbotlar, çeşitli algoritmalar ve yapay zeka teknolojileri insanların sorularını yanıtlamak, bilgi vermek veya belirli işlemleri gerçekleştirmek amacıyla gelişmiş algoritmik ve yapay zeka tabanlı sistemlerle çalışan sohbet robotlarıdır.

Conversational Marketing (Sohbet Pazarlaması) Nedir?

Conversational Marketing (Sohbet Pazarlaması), müşterilerle gerçek zamanlı, doğal ve iki yönlü sohbetler yoluyla etkileşim kurmayı içeren bir pazarlama yaklaşımıdır. Bu yöntem, chatbotlar, canlı sohbetler ve mesajlaşma uygulamaları gibi araçlar kullanılarak gerçekleştirilir. Amacı, müşterilerle daha kişisel bir bağ kurarak, onların ihtiyaç ve tercihlerine göre hızlı ve etkili çözümler sunmaktır. Sohbet pazarlaması, müşteri deneyimini iyileştirirken, aynı zamanda işletmelere müşteri ihtiyaçlarını daha iyi anlama ve hızlı yanıt verme imkanı sağlar.

Conversational Marketing (Sohbet Pazarlaması) Örneği

Conversational Marketing (Sohbet Pazarlaması) konusunu daha iyi anlamak için gerçek hayattan bir örneği beraber işleyelim:

Bir online perakende giyim mağazasını ziyaret ettiğinizi düşünün. Muhtemelen ekranınızın sağ alt köşesinde otomatik olarak küçük bir sohbet penceresi belirecektir.

Bu pencerede bir chatbot (sohbet robotu) karşınıza çıkacak ve size şu soruları size yöneltecektir: “Merhaba! Size nasıl yardımcı olabilirim?Hangi tür giyim ürünlerini aramaktasınız?”

Kullanıcının, klavyesini kullanarak şu yanıtı verdiğini düşünelim: “Yaz ayları için hafif giyim ürünleri görmek istiyorum.”

Chatbot, hızla yanıt verir: “Elbette, yaz ayları için uygun giyim ürünlerini sizin için listeleyebilirim. Hangi renkleri tercih edersiniz?”

Kullanıcı renk tercihini belirttikten sonra, chatbot farklı renk seçeneklerindeki ürünleri ve fiyatlarını anında listeleyerek kullanıcıya gösterir. Ayrıca beden seçenekleri hakkında bilgi almak ve daha fazla detay öğrenmek isteyip istemediğini de sorar.

Chatbot’un kullanıcının tercihlerine göre kıyafet önerileri sunması, kullanıcının kendine göre kıyafet seçmesini kolaylaştırır. Bu, kullanıcının alışveriş deneyimini daha keyifli ve verimli hale getirir. Ayrıca, potansiyel müşterinin satın alma işlemini gerçekleştirme olasılığını da artırır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

184 956 951 937 Back To Top